septemberungens.blogg.se

Dagens ridpass 30/10-13

Idag red vi ut på heden, till stensoffan och tillbaka. Hon var jättefin med tanke på alla tjurar och kor som stod och blängde på oss och gick efter oss. I början galopperade och travade hon jätte lugnt i form, men sedan blev hon lite springig. Jätteduktig ändå!
 

Dagens ridpass 29/10-13

Red i ridhuset idag. Hon var lite jobbig med huvudet i första skritten och traven, så började galoppera ganska fort. Efter det lossnade det och vi övade skänkelvikningar i trva/galopp samt bågar i galopp. Hon sprang lite - märks att hon har stått lite och tappat lite muskler i bakbenen den senaste månaden, men det är bara att bygga upp igen. Hon var väldigt samarbetsvillig iaf :D
 

Dagen

Hej och förlåt för dålig uppdatering.
Jag vaknade, fixade mig och drog sen in till Lund, men på vägen dit la all mitt internet av så ingenting fungerade -.- I lund träffade jag Josse och sen åkte vi till hennes ponny och hon red och fixade, efter det drog vi in till stan och åt kebab och satt på Espresso house ett tag. Efter det blev det hemfärd och sen stallet.
 
Har alltså precis landat från min dag utan internet, som btw kom tillbaka precis..
Mycket ocharmig bild sen Malta 2012 
 

Torr hy

Nu när vintern börjar närma sig märker jag direkt hur min hy blir jättetorr! Ser lite ut som när man fjällar och är solbränd.. Jag har dock en produkt som jag tycker är jättebra och har över nätterna hela vintern. Den kan dock bli något "fettig" vilket gör att måste rengöra ansiktet ännu noggrannare på morgonen efter.
 
 

Myser i stormen

Kom hem oskadd, dock lite blåst (hahah).. Nu sitter jag under en filt med en kopp te och tittar på TV. Har inte träffat Qaiza idag, hoppas att jag kommer dit imorgon, annars blir jag ledsen :( 



Fast på tåget

Tjena,
Gick till stationen i Hyllie från emporia för mer än en timme sedan och tåget är fortfarande inte framme i Lund än. Vilket betyder att på detta tåg finns det en styck sur Julia med kompis Emma...
Bloggar mer när jag kommer hem, puusss :*



(Går)dagens ridpass 27/10-13

Skrittade ut en runda med några i stallet. Mysigt och Qaiza skötte sig super!
 

Måndag

Hejsan,
idag ska jag och några kompisar till Emporia, om inte stormen gör så att det inte går några tåg vill säga... Hoppas inte! Annars då? Bara njuta av lovet och försöka att vila ut riktigt ordentligt för en gång skull. Skulle egentligen varit i stallet, men pga stormen tar mamma hand om min lilla plutt i eftermiddag istället.
 
Hörs senare :*
Mycket opassande bild från Paris för EXAKT ett år sedan! 

En skrittrundor senare





Ändrade planer.,

.. Uteritt på gång :)


Godmorgon

Tjena, har precis ätit frukost och druckit mitt nya te, mums. Nu ska jag och mamma till stallet, blir ett kort dressyrpass idag skulle jag tro. Hörs senare :*



Godnatt




Chai te

På Ica idag kom jag på den smarta idén att köpa Chai te på påse, det är ekologisk och green te samtidigt. Hoppas att det är gott så jag slipper slösa 39 kr på Espresso house varje dag..
 

Div 2 allsvenskan

Jag har varit lagledare för Flyinges div 2 lag i hoppning, och vi kammade hem vinsten för denna omgången samt en andraplats totalt! Det roligaste av allt var att även lagledarna fick rosett och plakett ^^ 
 

I am back on track!

Sådär, och helt plötsligt kom blogglusten tillbaka som om den aldrig försvunnit. Det är ganska roligt egentligen hur många gånger min blogg ska ha satts igång och blivit stor men inte blivit det.. Well, jag känner för at blogga nu i alla fall och har förberett lite roliga inlägg och har lite tankar om fler.
Något ni vill att jag ska skriva om? Om ni då finns där ute eller inte... 
 
 

Ordentlig bloggning

Får ni när jag är hemma om en stund :D


Godmorgon




Daily inspiration #1

 

LETS GO!

Jag var och kollade på filmen "Runner runner" idag, ikväll. Den var superbra, där sa dem att man ska jobba för det man vill, bygga upp sitt eget imperium. Så det är det jag tänker göra, jag har sagt det innan, men jag ska börja blogga på allvar nu, försöka få upp statestiken och liknande!
 
Lets start..... NOW!
 
Bjuder på en bild från Paris från förra höstlovet, hade precis gått upp för alla trappor till Eiffeltornet! 

Träning

Kom hem från boxningen för en stund sedan. Förutom ridningen är boxningen verkligen något jag ser fram emot, träffar Josse där, men också den fysiska stimulansen. Älskar det!
 
Idag körde jag på riktigt bra, vi sparrades till och med. Jag skulle säga att jag vann minst en, förlorade en och var lika i en? Det var i alla fall roligt, förutom att jag stukade till foten.. igen. Ska ha linda på nästa gång och se om det hjälper, hoppas det!
 
 

Livet alltså

Mitt liv ser ut ungefär såhär varje dag;
Gå upp, åka till stallet (börjar mellan 10 och 1 denna veckan), hem, duscha, skolan till ca 5, åka till stallet igen/träna, plugga, sova.
 
Mellan alla dessa aktiviteter har jag inte så mycket fritid och därför blir uppdateringen lite sämre. Ska dock försöka göra några tidsinställda, något speciellt ni vill läsa om? Känns också meningslöst att spamma bloggen med "Hej, sitter på lektion" typ 511 (femtioelva) ggr om dagen..
 
Nu vet ni ;*
 
 
 

Tranemo 29/9-13

Hejsan,
tänkte skriva om tävlingen i helgen, debuterade alltså H90 (90 för storhästar) med Qaiza. Anledningen är att det är en lite lättare bana då det är storhästarnas första klass och P90 är den näst högsta för ponnys.
 
Dressyren:
Hon gick superduperfint på framridningen, och då det var två strykningar innan mig fick jag gå in och visa henne de vita staketen lite tidiagre och låta henne kolla runt. Hon var superduktig även sen, vi fick en sen skritt då jag kände att hon höll på att göra halt, så jag fick gå på... Annars kastade hon sig inte, stack inte med mig och jag kom ihåg programmet. Jag förväntade mig nog uppemot 67 - 68 %, men vet ni? Jag fich bara 62%! Det gjorde mig välsigt ledsen faktsikt, detta var helt klart den bästa dressyren. Jag tänkte att om domaren hade nskrivit något i protokollet så jag hade tänkt "Jahaaa, hon tänker sååå" hade det inte spelat någon roll. Men på hela protokollet var det bara 3 kommentarer.. Ett dåligt protokoll. Kom fram till at det nog är för att vi var ponny..
 
Hoppningen:
Hon var jättefin på framhoppningen här också, tvekade inte, tittade inte. Hoppade inte så mycket då jag ville spara henne lite. Inne på banan inleder vi med att hon halkar med båda bak och jag trodde att vi skulle gå omkull, men hon fick fäste igen. Allting kändes jättebra, hon var lite stark inne på banan och då det var superhalt ville jag att hon skulle sakta ner i kurvurna. Det slutade med ett skitpet för att hon var lite slarvig på en oxer.
 
Terrängen:
Ja.. var ska man börja? Det var en svår bana för att vara H90, men inget som jag egentligen trodde skulle vara något problem..
Även här gick framhoppningen bra och hon var superfin.
Men när vi skulle ut ur startboxen bara drog hon till höger, vägrade gå framåt och bara kastade sig. Jag fick koll på det och hoppade första hindret. Såhär höll det på hela banan, hon kastade sig än hit än dit och stack med mig på raksträckorna... Vi fick två stopp, dock tycker jag bara att vi fick ett. Det var en 90 ° sväg med en pallisad i djuplanding till en likadan sväng åt andra hållet, 5 galoppsprång till ett räcke i nerförsbacke. Till första hindret hade de ställt ut funktionärerna så att de skulle rama in tror jag, men när en reste sig upp såg Qaiza en ursäkt till att kasta sig så jag fick göra en volt, sen gick det super. Sedan var det lite hinder utan problem till vi kom till en ganska stor låda, hon bjöd jättefint och sen helt plötsligt slängde hon sig till vänster. Jag bankade till henne, la en volt, hoppade och sedan gickresten fint.
 
Jag nådde alla mina mål även om hon var en pina i terrängen. Jag fick hålla så mycket i henne att jag hade kramp i båda mina händer när vi var klara... 
 
Jag är faktiskt trots allt nöjd, målet var att komma i mål och det gjorde vi. Nu taggar vi årets sista fälttävlan och P90 debuten i Tågarp på söndag!