septemberungens.blogg.se

Paris!

Nu är jag hemma från Paris.
Blev inget bloggande då inget vill samarbeta med varken mig eller min mobil...
Har haft två väldigt effektiva dagar med olika saker.
Hinner inte skriva mer om det nu, för jag ska iväg till Flyinge på Halloween övernattning! 
Superduperskoj! :D
Bild av min lilla samsung Gs II

Mot Paris

Nu kommer snart taxin och sen bär det av til... PARIS ! :D
Kommer hem på onsdag igen, men då ska jag direkt iväg till Flyinge för Halloweenövernattning.
Kommer inte skriva till på onsdag tror jag, ska se om det går från mobilen, annars kan ni följa min
insta: Julijablom
Facebook: Julija Blom
Twitter: Julijablom
Kik: Julijablom
Ha det gött!

Dagens ridpass

Qaiza fick vila idag, gick lite med henne i ridhuset, men mer hade jag inte tid med. Så blir det när stallet är en mil hemifrån.. :/
 
Däremot hade jag lovat att rida Pandora nu lite, så jag red busPONNYN i ridhuset idag. Asså gud, hon en väldigt envis, bångstyrig och istaig ponny. Men när hon började tycka att det var kul, herregud säger jag bara. Vilken drömponny!
Hon har fantastisk bra gång, väldigt lätt för att gå i form och hon dansade i skänkelvikningarna, både skritt och trav. Vet ni vad det värsta bästa är ? Hon är bara 7 år. Så hon har hela livet framför sig!
I´m in love with that pony.
Bara för det får ni en bild på vår fina Quizzi, bushästen är 1 år och nästan 4 månader. Stora killen :')

Jadåå

Jag hann klart med min So + redovisade (muntilgt + skriftilgt prov) min spanska. Är så sjukt nöjd med mig själv och mitt skolarbete denna terminen så jag kan dö. Kanske inte riktigt... men grymt nöjd är jag i alla fall. 
Är efter min engelska idag klar med all engelska jag skulle göra under denna terminen (!!), så nu kan jag fokusera på lite andra ämnen istället :)


Engelska - checkcheck

Sådärja,
nu har jag redovisat min engelska - gick galant. Skönt!
Spanska om ca en halvtimme, wish me luck!
Efter det blir det att skriva en so uppsats på 1,5 timme....

MEN SEN ÄR DET LOV ! :D
Bild sen min lilla depression förra hösten/vintern

Engelska - check

Bara spanska och So kvar..

Plugg, plugg och mer plugg

Det är så dessa idag och imorgon kommer se ut. Jag har nämnligen muntilgt och skriftligt prov i spanska imorgon (redovisning), jag har muntilgt + en diktanalys i engelska och inte nog med det har jag en uppsats i So som också ska in imorgon som jag inte ens börjat på. 
Wish me luck...
 
 

Tjenixen

Godmorgon,
idag är det en kort men effektiv dag som väntar i skolan.. Har massor att göra, så vi får se hur det går..
Efter skolan ska jag direkt till stallet, vi har insläppet idag. Det blir lite ongering idag också tror jag, haf i alla fall inte planerat något annat.
Saknar mina bruna ben, som ser väldigt röda ut på denna bilden.. o.0

Dagens ridpass

Longerade sötnöten idag. Finns egentligen inte så mycket att säga om det, hon var jättefin och lydig. Sökte sig neråt och frustade några gånger. Ska se om jag (eller mamma) kan tömköra henne i helgen. Tror vi ska löshoppa henne på söndag. 
Veterninären sa att jag kunde göra vad jag vill med henne så länge jag inte sitter upp eller har sadel på henne, så löshoppning är inget problem.
Bild sen 2011

Evert

 
Det är Everts namnsdag idag och det heter storhästen jag red härmodagen om ni kommer ihåg?
Vi firade hans namnsdag med morötter och gott ;D
 
Mamma fotade lite med sin mobil, vet att han går under form, men det är hans problem. Det är svårt att få upp nosen på honom..
 
 
 

Red

Kna för tillfället inte sluta lyssna på Taylor Swifts nya album 'Red'.
Det är så perfekt det kan bli, meningsfulla texter och bara allmänt perfekt!

Såhär ser min mobil ut, och har gjort i tre dygn.

Perfektion

 

Detta mina damer och herrar, är perfektion på hög nivå.

godis morgonis

Tjena,
drar alldeles strax till skolan. Jag går relativt länge idag, sen vet jag inte om jag ska göra något efter skolan också. Får vänta och se. Ikväll är det i alla fall hoppträning, inte för mig då, utan för mamma :D 
Kameran åker med så jag ska försöka knäppa bågra bra bilder :)
I'm in love with my longboard :*

ShapeUp club

Jag måste rekomendera en app. Den heter ShapeUp club. Man skriver in vad man äter under dagen och sen omvandlar den det till kalorier, protein, kolhydrater och fett. Den är jättebra om man vill gå ner i vikt, hålla sig iform eller bara ha mer koll på hur mycket man stoppar i sig under dagen.
Fyller man i vikt och längd får man en rekomendation om hur mycket kalorier man borde äta om dagen.
Funkar jättebra!

Såhär kan det se ut tex :)

Dagens ridpass

VILA

Jagkommerintepånågotbraattskrivahär

Tjenis penis som min kompis brukar säga,
Jag slutade halv två, sen följde bebo med hem och fotade mig till mitt bildprojekt.
Det handlar om identitet, och att ta en bild man kan få igång en diskussion av, vad jag valde får ni se när det är klart ;)
Jag har för övrigt ont i huvudet och är groteskt trött, hatar mensvärk

jagvetintevadsomhände.

Bilder sen igår

Bushästen :)
Han kan lyfta bakbenen i alla fall..

I skolan jao

Sitter i skolan och försöker fota min bäästiis så jag kan lägga ut det här, problemet är bara att han hotar att spätta mig med en nål...
Jag insåg dock att jag faktiskt har lite bilder på honom, hahah.

I alla fall försöker jag göra en labrapport för tillfället... går sådär måste jag säga. 
Söta bästis..

Löshoppning

Tjena,

vi var i stallet och har precis ätit.
I stallet löshoppade vi två hästar. Vet inte om jag har sagt det, men mamma rider en fyraåring nu efter att vi fick ta bort vårt sto i somras. Och de stormtrivs tillsammans, han är en av de vi löshoppade. Tog med kameran och knäppte några bilder. Var dock väldigt dåligt ljus, så alla blev typ suddiga.

Här har ni ett smakprov

Aktiv chey

Tjena, godmorgon, goddag.

Igår var vi på middag hos våra kompisar, kom hem runt midnatt. Blev väckt runt nio idag och följde med familjen till skrylle för att springa, tog trean då mina lungor inte pallar längre. Detta är första gången sen jag fick min astma jag har kunnat springa tre km utan att behöva gå, glaad chey.


Dagens ridpass

Idag har jag varit mycket aktiv i stallet. Jag och mamma åkte dit vid halv 10 och vi red ut. Men eftersom att jag inte får rida Qaiza så red jag en söt liten c-ponny - Pandora. Hon är en bestämd och envis, men gud så fin, rödhårig tjej. Hennes ägare, låter så hemskt att skriva så, är i Ullared och hennes mamma undrade om jag ville rida henne idag. Och det gör jag ju gärna!
Det gick i alla fall jättebra och hon var jättefin! 

Sedan hoppade jag av henne för att direkt sitta upp på en 168 cm hög storhäst. Den övergången var inte liten ska jag säga!
Hans hals är ju lika lång som hela Pandoras kropp... Men efter lite om och men gick även det bra, dock gick ju inte galoppen så bra då jag höll på att trilla av hela tiden. Och min sits - den ska vi inte prata om. Men det är lika bra att börja med storhäst i tid. Jag ska rida honom några dagar på höstlovet när hans ägare, känns fortfarande hemskt att skriva så, åker till Barcelona. 

Sen måste jag lägga till att jag var ute och gick med en över het Qaiza också. Hon var fruktansvärt pigg och dansade runt mig när jag gick med henne. Men hon tyckte det var kul med uppmärksamhet i alla fall!

Mycket suddig och dålig bild på Evert - storhästen. HAns er faktiskt lite ut som Qaiza i huvudet! 

Bild på Pandora och MArta på deras första tävling tillsammans! :D

Veterinär resultat

Tjena,
jag vet att uppdateringen suger och jag ska fösöka bli bättre. Men mitt internet vill inte riktigt smarbeta samtidigt som jag har mycket i skolan och mycket i stallet. Sen har jag pojkvän och vänner som jag måste umgås med...

MEN i alla fall var vi hos veterinären i torsdags. Vi böjde henne, longerade på hårt/mjukt underlag, jag red henne och vi klämde på ryggen. Inte någonting hittade vi, förrän vi envisades med att röntga ryggen. Då hittade vi en förändring på det 11:e tornutskottet , precis bakom manken. Det är inte säkert att det har någonting alls med detta att göra, men vi har injencerat med kortison. Så nu blir det rastning vid hand, vi får longera och tömköra, men jag får inte tynga ner ryggen förrän på tordag och två veckor. 

Igår kom också reslutat från kollamasken som vi gjorde i början av veckan och Qaiza har väldigt mycket blodmask, vilket också kan ha något att gör amed att hon stannade. Så vi håller på att lägga upp ett nytt schema med henne nu, så går det säkert bra!

Björbäck 2011 - fina minnen :')

Veterinärtid bokad!

Nu när jag har lugnat ner mig kan jag säga så mycket som att vi stannade ut oss på första hindret. Hon hoppade inte ens tredje gången vi fick försöka, så något stämmer inte. Har aldrig hänt innan.

För ca 1,5 - 2 månader sedan var jag på pay and jump och nollade 125 helt utan problem och nu kommer vi inte ens över första hindret i 110...

Såå, veterinärtid bokad, redan nu på torsdag och så får vi se vad som spökar, och är hon frisk så får vi komma på något annat.. Men det ser vi på torsdag. 

Bild sen AW 2010

Sydslätten 14/10

Jag säger bara:
Antingen har hon ont eller så vill hon inte alls längre. Vet inte vad jag ska ta mig till. Ska fundera på allt och sedan se om jag ska ha kvar henne eller om hon ska säljas. 
 

Goodmorning sunshines

Tja,
Jag ska alldeles strax gå upp ur min varma varma säng och ta mig mina vita ridbyxor för att sen dra vidare till stallet. Jag känner på mig att det kommer gå jättebra idag, vi fick en sådan fantasktisk känsla i slutet igår. Så vi måste bara hitta den så kommer det gå awsome!

Uppdateringen kommer, som ni kanske förstår, inte vara på topp under dagen, men ni får stå ut. Blev btw besöksrekord igår ;D


Outfit - grön/svart #2


Ja, jag gillar svart och grönt...
Det är så fasanfullt snyggt att bryta av en helsvart outfit med en färgstark tröja. Goosh, jag vill ha!

Outfit - grön/svart


Asså gud, jag blir helt knäsvag när jag tittar på denna outfiten...
Så sjukt skygg, pricken över i:et hade varit en grön krage på kavajen också.
Man måste ju få drömma, och det gör jag mycket!

5 saker..

..jag har i huvudet när jag tävlar.

1. Räta upp mig - brukar inte ha problem med det, men tillfällena kommer då jag måste tänka extra på det. Speciellt om jag är stressad eller liknande. Qaiza hoppar inte om jag är för långt fram, så det är bara att öva.

2. Använd benen - jag har en viss tendens att när det inte stämmer helt, eller när det stämmer, ta tillbaka istället för att använda benen. Jag jobbar väldigt mycket med detta på träning, och det gick jättebra till en Pay and jump där det inte gick speciellt bra och jag tappade förstroendet för henne. Jag vågar då inte trycka av henne riktigt. Också detta är på bättringsvägen.

3. Jobba henne i form i svängarna - för att få den optimala hoppkurvan där hon hoppar bra med ryggen måste hon gå i form i svängarna och helst lite i anridningarna också. Det är klart att hon ska upp med huvudet mot hinderna, för annars ser hon ju inte dem, men samtidigt måste jag jobba henne. Det här glömmer jag varenda gång jag tävlar. Jag vet inte vad det är, men jag glömmer tänka på det, det är jättejobbigt då jag kommer på det efter sista hindret och på så sätt inte blir speciellt nöjd med mig själv. Men jag jobbar på det.

4. Jobba som ett team - Finns inte mycket att säga om det, mer än att det är ett måste.

5. Andas - Det är något jag lätt glömmer bort och på så sätt saboterar för både mig själv och min ponny. Jag har astma, så ibland är det svårare än andra gånger. Men om jag jämför nu och för ett år sedan har det gått framåt sjukt mycket. Jag andades inte alls under hopptävlingar och när jag gått igenom målet var jag helt illamåendes pga av det. Nu andas jag mycket bättre och det är skönt!

Gammal bild sedan 2010 - tränar på Flyinge kungsgård

Words

Hitta problemet, så har du också hittat lösningen.
 

Sydslätten - 13/10

Hejsan,
när man tappar suget för bloggning andra dagen är det inte helt optimalt känner jag. Uppdateringen kommer gå lite upp och ner, ska försöka hålla den uppe så mycket som möjligt och när jag har blogg inspiration ska jag göra lite tidsinställda också.

I alla fall,
tävlade min prinsessa idag. Vi tog bara en LB (1 meter) då det var första inne-tävlingen. Det blev ett missförstånd, så ett stopp på andra hindret. Men annars kändes det outstanding bra och vi flöög över hinderna. Hon tittade lite, men vi kom rätt till alla hinder och kombinationen gick också bra.
Ska dit imorgon också och ta en LA (110 cm) och den ska vi nolla. Hon är alltid lite spänd de första tävlingarna ute/inne trots att jag har tränat inne, men det är sådant man får ta helt enkelt. 

 
My soulmate, ♥

Godmorgon

Har precis duschat och ska nu dra vidare mot garderoben för att få lite kläder på mig. Sen blir det skolaan. Får se om det blir någon uppdatering, ska försöka, men blogg.se-appen vill inte riktigt fungera...

Bild sen Malta.... Inga kommentarer....

Godnatt världen


Osminkad, jao

Thomas Sabo

Vill ha:

Teatime


Hejsan svejsan..

.. eller något.

Deisgn och liknande fixar jag när jag har någon sorts inspiration, eller när jag kan få min fina kompis att göra en till mig, hehe ;)

För tillfället har jag suttit och pillat lite med den här bloggen för länge och har ett antal inlämningsuppgifter imorgon som måste bli klara, pust. Ska alldeles strax ta itu med dem, men just nu ska jag sätta på en kopp te då det är svinkallt ute.

Är det något bra på tv ikväll ?


Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.