septemberungens.blogg.se

5 saker ni inte visste om mig

1. Jag älskar att sjunga och håller på att lära mig spela gitarr.
2. Jag har ett riktigt "svenne" pigment och blir röd, inte brun.
3. Jag älskar att läsa.
4. Jag har hellre jeans än kjol/klänning, men ibland festar jag till det med kjol. Dock inte så ofta.
5. Jag har två par Beats, älskar dem!
 
 

Dagens ridpass 31/8 - 13

Idag hade Qaiza en välförtjänad vila, gått många dagar i rad och tränat några gånger. Hon verkade nöjd med det valet.
 
Ratata i somras.
 
 

Ribban

Hejsan,
varit på Ribban hela dagen. Så roligt, men så trött i benen jag är nu. Dessa hästar är så.. otroliga.. självklart ryttarna också. Men att de bara klipper hinder efter hinder, stannar i samma tempo trots att de rider med långa tyglar. Det är bara så otroligt att se, detta är verkligen en unik sport!
 
Var i stallet först och fixade och donade lite. :D
 
Nu ska jag bara chilla resten av kvällen och sen lägga mig ganska tidigt.
 
Bild lånad från svenska ridsports förbundet.

EM

Nu ska vi till stallet en snabbis för att sedan bege oss till fälttävlans EM på Ribban, vänta er ingen vidare uppdatering.
Puss


Dagens ridpass 30/8 - 13

Idag tränade jag ju som sagt för Valeria. Det var första gången, och jag tycker at det gick jättebra.
 
Jag har inte fått sitsträning på väldigt länge, och jag kände att den verkligen hjälpte! Jag red program för henne och efter travprogrammet så utbrister hon "din ponny går i helt fel form", fast inte var det att hon inte gick på tygeln, utan att hon var lite för låg. Men det är bra, för det är det vi har tränat på, få henne avslappnad och låg. Så istället fick jag sitta tillbaka och höja händerna och hennes huvud. Och poff, sen var hon där. Jädrar vad hon gick periodsvis. 
 
I galoppen sprang hon iväg, hon är nog lite trött och har lote träningsvärk sedan träningen igår. Det var inte helt optimalt men vi fick inte ihop det annars. Men när jag satte mig rätt och hon orkade jobba gick hon superfint där också!
 
Själva programmet red jag bara 1,5 ggr, men jag förtår vad det är jag behöver öva mer på (förutom de självklara sakerna) och jag förstår att om vi bara kan sätta det likadant på tävling också kommer detta bli super! absolut inte sista gången jag tränar för henne!
 
 

Snart träning

Hejsan,
ska ju snart och träna för Valeria och jag börjar bli lite nervös.. ehe.. och det är ju det som är meningen, vi ska leka tävling och se om hon kan ge mig något bra tips som gör att Qaiza slappnar av lite på banan. 
 
Well, vi får se. 
 
Kom hem från skolan för ett tag sedan, väldigt lugn dag och vecka faktiskt, men blir väl lite tuffare nästa kanske? Vi får våra datorer på tisdag också, längtar!
 
Hörs sen :*
 
 

Fredag!

Gud så skönt att det är fredag idag, inte nog med att jag slutar 11.40 så är det helg imorgon. Yes.
 
Ikväll ska jag på dressyrträning för Valeria, dressyrdomaren ni vet? Ska träna mellan vita staket och rida programmet.. Vi får se hur det går, men roligt ska det bli!
 
Tror inte att det händer så mycket mer idag, ska titta på lite Pretty little liars när jag kommer hem från skolan såklart och sen får vi se lite.
 
Ha en bra dag! :D
 
 
Bild sedan 2010, vår första terrängträning innan denna våren.

Dagens ridpass 29/8 - 13

Jag tränade terräng för Magnus Gällerdal i Dagstorp idag, och GUUUD vad fin hon var. Visst, hon blev stark, precis som hon alltid är i början, men hon lugnade sig jättefint och lyssnade super mer mot mitten. 
 
Hoppade "djävuls kombinationen" för andra gången. Är det bara jag som tycker att den är fett härlig? Verkligen, tycker den är mysig, haha. Vi hoppade även stock på en meter till trappa neråt till smaaalt hinder på böjt spår. Tittade inte, tvekade inte. 
 
SÅ fin helt enkelt! Gud, jag är helt lyrisk. Detta är verkligen hennes grej!
 
uttrycksfull bild, eller vad?

Godmorgon

Hejsan,
blev lite stressigt igår så hann inte blogga.
Mamma tog hand om Qaiza eftersom att jag boxas på onsdagar, hon blev longerad med mamma sa att hon inte var framåt alls.. hmm..

Boxningen var jobbig, som vanligt, men lika skön efteråt som alltid. 
 
Nu ska jag alldeles strax till skolan, hör av mig sen!
 
Quizzi på fölvisning :')

Dagnes ridpass 27/8 - 13

Red Qaiza på heden idag, hon har fått för sig att så fort an rider ut ska man galoppera helvilt igen, och det måste bort. Så idag skrittade och travade vi nästan hela tiden, hon var lugn och avslappnad. Såklart taktade hon några gånger, men det gick över väldigt fort.
 
Vi fick också ta några stopp på vägen eftersom att koflocken var tvungen att gå just där jag skulle rida, och med alla nyfödda kalvar (som btw är uuuuursööötaaa) tog vi det lugnt, men qaiza är i alla fall inte rädd för kor.
 
Vi övade också vatten, finns små bäckar på vägen, och hon tvekade inte ens. Så duktig! :D
 
 
Gammal favorit bild.

Dumma blogg.se

Är det fler än jag som hatar blogg.se appen mer än någonting? Idag fick den för sig att sluta fungera -.-
 
Hejsan förresten.
Det blev inget bloggande igår, jag var inne hos polisen i lund för att ta nya pass och id - foton. Jag ser ut som en svullen ko, men jag får väl leva med det.
 
Idag har jag fått min första läxa som jag hade tänkt sätta mig med ikväll. Väldigt enkelt, bara hitta bilder på mitt närsamhälle, kommun, lans och värld och sen berätta varför man valde just de bilderna. Alltså, inget så krävande.
 
Skriver mer sen, hej sålänge :*
 
 

Godmorgon måndag

Godmorgon,
nu drar jag alldeles strax till bussen och sen såklart skolan. Detta är den första riktiga skoldagen för mig, men jag slutar 11.05 så det blir inte så jobbigt ändå.
 
Skulle bara kika in och säga hej, uppdaterar när jag kommer hem! :D
 
 

Instaweek v. 34

           
 
1. Satt på Espressohouse 1 timme i väntan på att affärer skulle öppna.
2. Bilden talar.
3. På väg till första boxninsträningen för denna terminen.
 
          
 
4. Efter boxningen, slut.
5. Bilden talar.
6. Dressyrprotokollet.
 
     
 
7. Goodiebag!
8. Älskling mellan två hinder idag!
 

Tågarp 25/8 - dag 3

Qaiza var helt fantastisk i terrängen idag! Vi nollade utan några som helst problem, fick dock 1.6 tidesfel, men det spelar ingen roll!
 
Jag kom på 11:e plats, och efter den dressyren är det konstigt, och laget kom på en fjärdeplats med 2 straff ifrån medalj :( Men vi är jättenöjda ändå såklart!
 
 

Ny design

Som ni ser är hela designen uppdaterad. Om ni inte ser det, uppdatera sidan, och en ny header kommer inom kort att göras. 
 
Nu ska jag kolla igenom terrängebanan några gånger till och sen nanna, upp klockan 5 imorgon..
 
 
Godnatt :*
 

Goodiebag


Tågarp 24/8 - dag 2

Hejsan,
är precis hemkommen från Tågarp dag 2 nu.
Hoppningen gick felfritt för hela laget utom en, min hoppning kändes dock inte alls lika bra som när jag tränade med mamma i tisdags.. Hittade inget riktigt bra flyt och vi kom lite nära några hinder. Men just denna helgen är det resultatet som räknas. Fast det är klart att jag hellre hade haft en super-känsla.
 
Jag ligger tyvärr på 22:a plats och räknar inte med någon induviduell placering, däremot har vi tre ryttare från flyinge som ligger på placering inför terrängen. Superskoj. 
 
Laget ligger på 6:e plats och mellan oss och 1:an skiljer det bara 10 straff, så jag tror att vad som helst kan hända imorgon. Hur som helst är mitt mål att vara felfri på hinder då jag håller på att kvala till p90 och behöver en nolla till. Så vi får hoppas!
 
Banan känns bra och det blir säkerligen roligt! Lovar att om internetet håller uppdatera på plats!
 
Bild sedan 2011 - vi hoppar LA.

Frukost

Klockan är 05.44 och om 10 minuter beger vi oss till stallet.
Wish me luck :D


Gått terrängbanan

Tjena,
för ca en timme sedan kom vi hem från bangången. Terrängen går inte förrän på söndag, så jag har lång tid på mig att lära mig den vill inte rida fel där också. Den är lite varierande med långa galoppsträckor och sen mycket hinder, så det gäller att galoppera på där man kan. Speciellt eftersom att jag travar ner i vattnet och så.
 
Nu ska jag gå och lägga mig, blir en tidigt morgon imorgon, upp 05.25, lovar att uppdatera imorgon. Ska se om det går från mobilen, då blir det direkt från tvälingen. Annars kommer det när jag är hemma igen. Så himla pepp på att blogga nu. Yes! 
 
 

Banvisning med flyinge


Pratar du hästens språk?

Så, nu har jag haft tid nog att analysera dagens resultat. 
 
Jag spänner mig ju självklart, det är en stor tävling, nytt program, många konkurrenter och så vidare, och då är det självklart att Qaiza också spänner sig. Jag menar om du och din kompis går på stan och så helt plötsligt börjar din kompis spänna sig. Du frågar vad det är och blir genast mer uppmärksam om världen och vad allt gör. Din kompis kanske säger att "det var inget", men du är fortfarande halv-spänd och håller mer koll på världen. Så måste det ju vara för hästen också, bortsett från att vi inte kan säga till hästen att det inte är något farligt. 
 
Sedan kanske hon har sovit konstigt. Ni vet när man vaknar och är jättestel i ena sidan av nacken och knappt kan röra sig, eller att man har huvudvärk. Ja, så måste det väl ändå vara för hästen också eller? De kan ju inte vara på topp och må bra hela tiden. Så vad vet jag om hur min häst mår egentligen? Inte mycket. Men sådant är det när man inte kan prata med individen. 
 
Till exempel så när jag började rida fram ville hon inte ställa sig till vänster, hon brukar vara lite stel där och det ska kollas upp efter helgen, men om hon har sovit konstigt med nacken är ju det inte så konstigt. Jag jobbade bort det lite, men samma symptom kom på banan när jag krävde lite av henne och hon var spänd. 
 
Det jag menar är att även om jag mår bra och har ridit bra under veckan kan ingenting garantera att hästen känner likadant, visst? och hon hade kanske huvudvärk idag, vad vet jag? 
 
Jag är nöjd med min lilla plutt ändå, för hon försökte och vi genomförde programmet med godkänt resultat. Självklart hade det varit kul om det hade gått bättre, men samtidigt så får man ta det lite som det kommer, och det gjorde vi idag.
 
 
Gammal bild, ska se till att ta några fräscha imorgon! 

Tågarp 23/8 - dag 1

Så resultatet från dagens dressyr då. Well, nej det inte direkt bra. Jag spände mig (såklart), Qaiza spände sig och lyssnade inte riktigt. Tog bettet då och då inne på banan och jag trodde att vi skulle flyga över staketet..
 
Men jag är ändå helt okej nöjd. Visst, när jag kom ut från banan bröt jag ihop. Det kändes fruktansvärt. Vi fick ett galoppinslag i travökningen, jag red fel väg och så hade vi lite andra missar. Men efter att ha sett videon så är jag lite gladare. Okej, hon slår upp huvudet några gången och skänkelvikningen för vänster skänkel blev inte spec bra, men annars ser det helt okej ut.
 
Vi fick 61,9 %, hade varit roligare att ha 62 menmen, och betyget "jättefin ponny". Efter sista hälsningen skrek domaren till mig att Qaiza var jättefin och att hon såg att hon var spänd.
 
Nu taggar vi om till hoppningen imorgon och hoppas på en nolla! 
 
 

Rutiner

Såja,
då börjar alla rutiner komma igen och allt börjar falla på plats. 
Jag har nu börjat på Jensen gymnasium i Lund, en friskola. Jag har lite jobbigt schema, olika varannan vecka och så. Men det blir nog bra ändå!
 
Sen sist då, jag och Qaiza vann en stilterräng, P80, i söndags. Vi fick högst poäng av alla på hela dagennämligen 8,5 av 10! Det jag skulle tänka på var att trampa ner mer i stigbyglarna, har en tendens att låsa fast knäna med så korta läder. Med mig hem fic jag en jättefin blå/gul rotsett, en plackett och ett presentkort på Horsefarm. 
 
Imorgon börjar Lag-SM och jag rider dressyren ca halv 1, sen får vi se om vi stannar och ser de andra Flyinge ryttarna rida. Jag är nämligen två timmar före dem, men vi ser.
 
Wish me luck!
 
Så söt bild!
 

Tillbaka

Hejsan,
vet inte om jag berättade det men i tisdags åkte jag och Qaiza till Gabrielle, där vi har vår tvååring, och jag jobbade/praoade och fick samtidigt tillfälle att ta med Qaiza och vi fick känna på äkta horsemanchip.
 
Jag säger bara WOW. Så fruktansvärt fantastiskt när man förtår vad ens häst säger till en, och när man förstår att bara gesten att lägga på ett täcke betyder egentligen spring iväg. Det var helt otroligt, vi gjorde det bara två dagar. Men gud, första dagen kom vi bara till hälsningsritualen och sedan slutade vi. Idag däremot gick hon efter mig, pekade jag åt höger gick hon dit, pekade jag på bommarna gick hon över dem, stannade jag stannade hon. Hon till och med travade efter mig. 
 
Så sjukt underbart. Detta är något jag tänker fortsätta med, och jag tänker även göra om detta. Alltså att bo hos henne och hennes familj och jobba med dem och få gratis lektioner. 
 
Men nu, nu är jag trött. Ska sova alldeles strax, efter min gröt är klar.
 
Tror bestämt att jag säger godnatt ;)
 
*gäspgäsp*

Måndag

Godmorgon,
idag ska jag och min gamla klass till tivoli i Danmark. Ska bli såå kul att träffa alla igen och åka lite karuseller. Jag måste dock åka hem vid halv tre då jag har lag-sm träning för Anna Hassö klockan 7 i Dagstorp.
Nu ska jag masa mig upp ur sängen och se om jag kan hitta något att äta till frukost.
 
Prisutdelning från Öveds, kom trea i P80 debuten! :D
 

Fälttävlan och hoppning!

Ja, då blev Silver-Sara guld-Sara istälet då. Känns ju skönt, för henne. 
Nej, men hon gjorde en fin runda och gick i mål med drygt 49 straff, inte illa :D
 
Efter det åkte jag och hopptränade Marta, det gick jättera. De hoppade bana på 90 cm - 1m jättefint! Det ska kanske debutera LB (90) nästa helg. Så det blir nog super.
 
Nu ska jag lägga mig och chilla eter en dag där jag inte suttit specielt mycket och se lite avsnitt av Pretty Little Liars! :D
 
 

Idag då

Hejsan,
Har precis kommit hem från jobbet och sitter i mjukis kläder och kokar ägg! ^^
Dagens aktiviteter är nu bestämda;
*Äta
*Titta på fälttävlan
*Ta hand om några hästar i stallet
*Hålla hopplektion för en tjej i stallet
 
Nu tjöt äggkokaren att äggen är klara, så vi seees.
 
 

Godmorgon

Hej,
Har precis gått upp för att jobba till ca 12. Efter deras jag nog åka och titta på fälttävlans SM som går på eketorp nu. Efter det blir det stallet antar jag...


LÄSLÄSLÄS

LÄS

Bilder!

Hoppade av något långt... Men det klarade vi fint ändå!
 
Läskigt att landa i vattnet, första gången vi gör det :)
Lite långt ifrån igen ^^
Favoritbilden! :D
 
 
 

Well...

Okej, 
HorseWorld var ingenting för mig. Tyckte att det var klyddigt och så ville det inte fungera från mobilen och jag förstod inte hur man såg sin statistik på bloggen heller. 
 
Så, I´m back on track här och ska försöka hålla bloggen vid liv.
 
Jag tränade terräng igår i Tågarp för uppladdningen inför... LAG SM! Yep, jag ska rida lsg SM i fälttävlan med min lilla prinsessa. Ska bli såå kul! :D
 
Kommer upp bilder från igår nu någon gång också.
 
 

Ny blogg

Har skaffat mig en ny blogg på horseworld  och tänkte se om det passar mig bättre än blogg.se

Kolla jättegärna in!!
Juliablom.horseworld.se