septemberungens.blogg.se

Lillhagens ryttarförening 24/11-13

LB: 
Framridningen gick inte så bra, det blåste vilket gjorde att ländtäcket blåste och min bakskygga ponny är inte så glad i det.. Framridningen resulterade i att vi kastade oss hit och dit, men jaja. Framhoppningen gick super och hon hoppade superbra!
Inne på banan satte jag upp ett jättebra tempo och hade en bra inställning, vilket resulterade i ett pet på sista hindret i omhoppningen,, annars hade vi kommit trea. Fick väldigt bra tid trots att jag inte tog någon snäv sväng ALLS. Hon har så fin galopp så! Jättenöjd med rundan och hon var så fin!
 
Hade vi tänkt nu, så hade vi åkt hem och haft med oss den tundan hem, istället efteranmälde vi till LA:n.
 
LA:
Framridningen såg likadan ut tyvärr. Framhoppningen gick jättebra till vi skulle komma på oxern en gång och det inte stämde alls, vi kraschade rakt in i den. Jag tror att hon blev skrämd, hon har väldigt dåligt självförtroende och hon var lite tveksam mot den när jag kom igen, men vi hoppade fint.
Inne på banan satte jag upp ett lika bra tempo, tyvärr ville hon inte hoppa alls. Kom inte över ett enda hinder. Efter mycket analyserande tror jag att det beror på kraschen. 
 
Vissa tycker nog att jag överdriver, men min ponny är så känslig att det kan ta veckor för henne att komma över en krachs. Jag tror att hon slog sig lite också. Vi ska nu till Hagahill på torsdag och hoppa bana på 110 och se. Sen är det tävling på söndag. Får se vilka klasser.
 
 
 

Ekat tomt

De senaste dagarna har det ekat lite tomt här i bloggen. Fredag och lördagen spenderades med en speciell person och med min ponny. Vilket gjorde att jag varken hann eller ville blogga. 
 
Igår tävlade jag (resultat kommer snart) och efter det var jag så trött att jag somnade i flera timmar, sen var det Bron och sen sov jag igen. Nu ska jag dock tat tag i detta på riktigt!
 
Sitter i skolan, hörs sen!
 
 

Dagens ridpass 22/11-13

Red ut på heden idag för omväxling då det har blivit ridhus i nästan två veckor. Hon var väldigt lugn och fin första halvan, men som vanligt blev det piaffövning sista halvan.. Hon taktar lite väl mycket ibland alltså.. MEn hon lugnade ner sig till slut så helt godkänd!
 
 

En badad qaiza

Hon ska bli färdigklippt ikväll så därför var jag tvungen att bada henne. Nu står hon i boxen med gossiga täcken och äter :*


Uteritt i regnet på g!




I brist på annat

1.  Har du något husdjur? – Qaiza och Kvisten
2.  Namn 3 saker som är fysiskt nära dig- Min säng, Dator och mobil.
3. Vad är vädret just nu? – Grått, kallt och regnigt.

4. Kör du bil? Om så har du kraschat?  -  Nej.
  5. Vilken tid vaknade du i morse?  – Ca 06.48.
6. När duschade du senast? – Igår.
7.  Vilken var den senaste filmen du såg? – 3096 dagar.
8. Vad står det i ditt senaste sms du fick? – Fan va gött <3
9. Vad är din ringsignal? – En av standardsignalerna till Iphone.
10. Har du någonsin varit i ett annat land? – Ja.
11. Tycker du om sushi?- Aldrig smakat.
12. Var köper du dina matvaror? – Köper inga matvaror.
13. Har du någonsin tagit medicin för att hjälpa dig somna snabbare? – Nej.
14. Hur många syskon har du? – En lillebror.
15.  Har du en stationär dator eller en laptop? – En laptop, MacBook Pro
16. Hur gammal blir du nästa gång du fyller år?- 17 år.
17. Bär du kontaktlinser eller glasögon?- Nej.
18. Har du färgat ditt hår?- Aldrig.
19. Säg något du planerar att göra i dag.- Hoppa, plugga och sova.
20. När var sista gången du grät? – Igår.
21. Vad är din perfekta pizza toppning? Endast ost. UNDERBART.
22.Vilket föredrar du -hamburgare  eller cheeseburgare? – Cheesburgare!
23. Vad är din ögonfärg? – Blå/grå med vitt "färgstänk".
24. Kan du känna skillnaden i smak mellan Pepsi och Coca Cola? – Ja.
25. Vilket är ditt favorit djur? – Häst, svårt att gissa sig till va?
 

Kill me




Kill me




Dagen

Har rast nu, sen matte och sist samhällskunskap med prov. Slutar 11.40 (Y)
 
Är nog hemma vid 20 över 12, sen raka vägen till stallet där det blir ridning, och badning av häst samt mockning och sådant vanligt tråkigt. Lär vara hemma vid 4-5 och efter det ska jag bara jnuta av fredagen på bästa sätt! 
 
 

Fredag!

Ja, då var det fredag igen. Känns som att veckorna går så himla fort... Har snart gått min första termin i ettan liksom, sjukt! 

Sitter och äter frukost nu, ska snart bege mig till skolan och skriva prov om arbetslöshet... Wish me luck 




Underbart liv!

Just nu, idag, för ca 2 timmar sedan, släppte allt.
 
Min häst gick fruktansvärt bra idag, hoppade hemma då Tobbe träningen var inställd. Vi hoppade en trekombination och en linje med 6 långa språng. Började lågt och höjde sakta med säkert. Till slut låg trekombinationen 110 -120 - 115 och linjen låg på 110 och 120. Hon luftade bra, vi fick runda språng och hon sprang inte på och blev lång. Som sista grej tog vi bort C-hindret i kombinationen och höjde B ytterligare några centimeter!
 
Nu känns det som att livet är på topp, det är fredag imorgon (som lär bli perfekt), sedan är det helg med tävling! 
 
Om ni vill kolla film kolla min insta: julijablom eller facebook: Julija Blom
Den ville inte upp här :(
Lika lycklig som jag var denna dagen.
 

Bröllop

Har alltid innan sagt att jag inte ska gifta mig, men det ska jag. Och jag längtar till jag hittar Mr. Right Guy och får allas uppmärksamhet i en vacker klänning med ett vackert hår och säger "I do" (tänker säga det även om jag gifter mig i Sverige ^^ 
 
 

Tävlingsplanering 2013 (preliminära)

Såhär ser min och Qaizas planering i tävlinsväg ut resten av året:
 
23/11 - Lillhagen
LB och om den känns bra så startar vi en LA också.
 
30/11 - Sydslätten
LB & LA
 
13 - 15/12 - Åstorp
Fredag: LA
Lördag: LA+5 eller LB+5
Söndag: LA
 
Klasserna i denna tävlingen beror helt och hållet på hur det har gått i de föregående tävlingarna. Vill inte hetsa upp i klasserna utan avsluta året på topp. Men om de två LA innan känns bra och Tobbe godkänner det skulle jag vilja starta LA+5 på lördagen, annars tar vi en LB+5 såklart. Vet inte heller om jag ska tävla alla tre dagarna än, men v tar det som det kommer och ser. En positiv sak är att Qaiza trivs jättebrai Åstorp och vi har hoppat flera Pay and Jump där också vilket underlättar.
 
 

Inställningen när man rider

Om ni läste mitt förra inlägg om tävlingen la ni kanske märke till hur jag mellan klasserna sa att jag bytte inställning? Ja, den är viktig.
 
Min ponny är otroligt känslig för mitt humör, jag känner direkt att om jag har ahft en dålig dag och sen ska sätta mig och rida dressyr blir det oftast inte så bra. Så när jag gick in med tanken "Nu SKA vi över alla hinder" med en mördande blick (det fick jag veta efteråt) tror jag att Qaiza kände sig tvingad och kände att jag var lite arg och samtidigt hur nervös jag var. Detta blev då vår nergång. När jag till andra klassen bytte inställning till det positiva med Qaiza mycket gladare och jag med.
 
Vad jag menar är att den dagliga inställningen är väldigt viktig, istället för att bråka eller skälla på hästen när den gör fel, beröm när den gör rätt. Jag lovar att det kommer göra så att man kommer längre.
 
Tex i ridhuset står det en vit stol i ena hörnet, Qaiza är fruktansvärt "rädd" för den och kastar sig så fort hon kommer till den delen av ridhuset. Ena dagen försökte jag med att säga till, fungerade inte. Nästa dag berömde jag så fort hon gick i närheten av den, och vips så var det nte så läskigt. Jag menar inte att det kommer fungera varje gång, i alla situationer men kanske i 75% och det är värt mycket.
 
Ibland kanske man ska tänka om, har man huvudvärk eller är på dåligt humör kanske man inte ska trimma på banan utan istället kanske rida ut? eller göra något annat. Så brukar jag tänka, om man har möjligheten såklart. 
 
 

Flyinge RF 16/11-13

LC 8 fel + 2 tidsfel
 
Framridningen kändes superbra, jag galopperade fram henne ordentligt, nästan som till en fälttävlan och hon var ändå mjuk och fin efteråt. Inne på framhoppningen bjöd hon på precis alla hinder, vi kom rätt på allt och hon var så fin!
 
Sen inne på bana gick jag in med fel inställning, jag tänkte "nu ska vi över alla hinder" istället för "vad roligt det ska bli att hoppa". Hon kändes fins, men precis när jag skulle starta så red föregående ekipaget ivägen så jag var tvungen att bryta av till skritt och då hade det gått så pass lång tid att jag inte kunde börja om. Alltså satte vi igång igen precis innan starten. Hinder 1 hoppade vi, något tveksamt. Men till hinder 2 kände jag hur hon puttade ut bogen och sa "jag vill inte". Så vi fick ett stopp på hinder 2. Efter det blev jag lite sur, satte upp ett högt grundtempo och då var det inga som helst problem med resten av banan. Fick en rivning också, men det är skitsamma. 
 
LB 0+0 fel
 
Red fram likadant, hon var lite stark, men inga problem. Framhoppningen gick fruktansvärt bra och hon kändes SÅ fin. 
 
Inne på banan provade jag en ny taktik, förutom massor med galopp - skritt fick Qaiza jättemycket beröm hela tiden och berättade för henne hur duktig hon var hela tiden. Ingen red ivägen för oss i starten, hon blev dock lite tjurig. En dutt på bogen med spöt för att få hennes uppmärksamhet och sen var vi iväg. Jag valde att rida med ett väldigt högt tempo från början för att hon går mycket bättre då. Hela grunden red vi perfekt och utan några anmärkningar, i omhoppningen tänkte jag "Ahh, vi kan väl lika gärna satsa" så jag ökade tempot väldigt mycket och sen red vi omhoppningen väldigt snabbt. Inga rivningar och inga stopp vilket resulterade i en vinst!
 
Det var så efterlängtat och skönt!
 
På prisutdelningen insåg jag att vi nästan var 6 sek snabbare än tvåan och snabbast av alla i hela klassen. På läktaren satt alla och pratade om min ritt och hur fin den var! :D
 
Ocharmig bild på en glad Julia och en nöjd Qaiza efter LB:n!

Well...

Inte blev det någon bloggning igår, men jag skyller på att det var för att jag var sjuk och därför sov hela dagen.. Nu sitter jag hemma i sängen, fortfarande krasslig men var i skolan idag. Den sista lektionen fick vi dock betämma själva om vi jobba hemma eller i skolan, men då bestämde jag mig för att åka hem.
 
Så nu sitter jag med min fina te kopp i sängen och ska skriva lite spanska, lite på min ekonomirapport och lite på en novell.. Ska säkert gå bra.
 
Tittar in om en stund igen!
 
 

Happiness

 

Tjena igen

Hejsan,
det var ett tag sedan nu igen. Men då mitt liv gått lite upp och ner de senaste veckorna blev det så. Nu är jag dock moitiverad och inspirerad till tusen! 
Imorgon kommer det enn långt inlägg om inställningen när man rider och också om hur det gick på senaste tävlingen. 
 
Tänkte bara titta in snabbt. Hejdå.
 
Fluffigt hår är mitt kännetecken...