septemberungens.blogg.se

Today

Tjena,
det har varit en ganska lugn dag i skolan, och efter det stack jag hem till bebo. Gud som jag har saknat honom.. Har ju inte träffats på 1,5 vecka.
Jaja, ska göra lite research om laxodling och sådan nu. No-plugg alltså.. Kanske inte det roligaste men måste göras..

Btw måste jag skryta om att jag fick A på svenska nationella proven! :D


Nerver på tävling?

Något jag tror att mångamånga har problem med är att man blir nervös på tävling. Det är inget fel i det i sig, men ibland kan det störa ritten. Och det är inte alltid bara ryttaren som är nervös, utan hästen också.

Qaiza är en vädigt nervös ponny och på tävling nehöver hon mig som säger till henne att hon är king och klarar av detta. Oftast går det jättebra. Men det finns gånger då hennes nervositet gör att min blir ännu värre, och det är då det tar stopp. När jag debuterade 120 i höstas litade jag fullt på att hon skulle hoppa och hon litade fullt på att jag var säker på min sak. 
Min förra P&J däremot, där var jag fruktansvärt nervös, hade ingen riktigt bra känsla och Qaiza var spänd som en fiolsträng. Det resulterade i en fruktansvärt dålig bana, ojämt tempo och hackigt.

För att man ska kunna prestera när det gäller, gäller det att vara så fokuserad på sin uppgift att man glömmer att allt annat finns, det ska bara vara du, hästen och hinderna ni ska över. Jag tycker själv att det är otroligt svårt att inte vara nervös, och bli stabil, men innan jag startar tänker jag alltid:

1. Ta ett djupt andetag.
2. Tänk igenom banan.
3. Klappa Qaiza.
4. Ta ett djupt andetag.
5. Galopp.

Det är mina fem grundregler, sedan att de inte alltid fungerar är en annan sak. Men det känns skönt att veta att jag har något att luta mig tillbaka på. 

Jag tror att denna säsongen kommer bli jättebra, om jag bara får ordning på mina och Qaizas nerver. 


Skola nästa

Har precis ätit och borstat tänderna, nu ska det snart dras mot skolan för att sedan antagligen åka till pojkvän :*
Ha en bra dag allihopa ! :D


Inbokade tävlingar

Just nu har jag två inbokade tävlingar.

10/3 - Trolleholm - LC+5 & LB.
16/3 - Eslöv - LB & LB+5
 
Jag känner att jag börjar med Lc+ för att vi ska kunna leka över banna, det ska kännas otroligt lätt och det är inte ens kombination med. Sedan en LB för att få en bra känsla när hon har taggat ner.

Eslöv får vi se lite. Går det jättebra i första klassen finns det ingen anledning att ta nästa också, så vi får se lite.

Efter detta finns det i Åstorp vecka 14. Väljer mellan Lb/Lb+5/La vi får helt enkelt se hur det har gått innan.

Vårens mål är att starta 120 på tävling innan jag drar till AW på träningsläger med pluttehästen.


Let her go

Denna låt spelas 24/7 på min lilla stereo hemma.. ;)
Enjoy :D



Tankar.

En sak som jag har tänkt mycket är det här med om killar och tjejer kan vara bästa kompisar. Min bästa kompis är en kille. 

Min ena tjejkompis (som inte känner honom) såg mig messa med honom och utbrast 'ÄR DU OTROGEN MOT ALBIN?!' bara för att jag skickade två hjärtan. Men om man gör det till en tjejkompis så får bara svaret 'älskar dej finaste :*'. Detta tycker jag är så underligt. Man får alltså skicka hur mycket hjärtan, puss-smileys och 'jag älskar dig så himla mycket' - sms till sina tjejkompisar. Men om man gör det till en kille så tittar alla snett på en?

JAG FÖRSTÅR INTE GREJEN.
 
Min bästa kompis är min bästa kompis, jag menar jag struntar i om det är en kille eller tjej, bara jag trivs och litar på personen. 

Sedan är det många som undrar 'om jag verkligen kan snacka om tjejsaker med honom'. Vad är egentligen tjej-saker? Är det om jag har mensvärk? Om den nya läraren är snygg? Om hur jag ska göra slut med andra kompisar? Svar: JA, jag kan prata om precis allt med min bästa kompis, jag skiter väl i om han är kille? Sedan är det väl klart att jag inte alltid får medlidande om jag klagar över mensvärk, och jag får lite hånande kommentarer. Men det får man väl av alla kompisar?

Bara något jag tänkte på, ska försöka bli mer aktiv, men var i Österrike från torsdag vecka 7 till igår och idag har jag jobbat och varit i stallet så... 

Min fina bästa vän <3

Godmorgon sötnosar

Idag taggar vi nationella prov i svenska, igen.... Nä verkligen inte, men det är muntligt, så det ska nog inte vara några problem.
Efter skolan följer jag nog med min bebo hem och sen drar jag till stallet för att pussa, putsa och gå med min prinsessa.

Tack och heeeej ;D
 

Just sittin' on the floor and write songs

Mitt liv just nu 

Finaste hästen

Tränade för Tobbe idag, och HERREGUD vad bra det gick. Kom rätt till alla hinder, hade bjudning och fick en riktig WOW-känsla. Det här ska vi ta med oss och på tisdag ska det hoppas för Ted Netterqvist. Så imorgon blir det skritt och pussar! :D


Stolt chey

Tjena,
 
nu kan jag stolt meddela att jag har fått mitt livs första jobb. Yesbox, typ som hästskötare (?), mocka, rykta, göra höpåsar. Och det bästa är att det bara ligger 1,3 km från mitt stall, så jag kan gå/cykla till stallet efteråt! ;D

I will make some money and buy som thins... moahahah...
 
Fina billybula... saknar dej bajshäst :') 

Om jag vore rik..

.. hade dessa snyggingar hängt i min garderob, typ nu!


VILL HA

 
Så oerhört snyggt träns så jag vet inte var jag ska ta vägen, verkar också otroligt genomtänkt med hur det är uppbyggt runt öronen. Nosrämmarna är to die for. Tyvärr är det en relativt fet summa för det.. 1999 kr. 
Men om allt går som det ska, ska jag snart börja jobba och då får vi väl se om jag har denna skönhet på Qaiza någon gång :D
 
Finns här

Stolt mini-mamma


Design

Det får se ut såhär lite till, ska fixa till headern :D

Skola

Tjena,
 
Sitter i skolan och sitter... Har precis gjort klart min No uppgift och sen ska jag till flyinge och förbereda för imorrn :D