septemberungens.blogg.se

Godmorgon

Hejsan,
Nu gick precis våra kompisar upp, hon startar halv 8. Jag går upp om en halvtimme och fodrar Qaiza och sen går jag både hopp banan och terrängen en gång till innan jag tittar på Ellen. Efter det har jag en 1,5 timme att fixa med Qaiza och äta. 
Hörs sen :*



Tranemo

Jag känner att bloggen blir lite lidande... Jag ligger just nu i en våningssäng med mamma, Ellen, hennes mamma och Sofia. Vi är Tranemo och ska tävla imorgon, ska bli såå kul! 
Nu säger jag godnatt och hoppas att alla får en god natts sömn! :D



Så lat med bloggandet..

..men idag har jag verkligen inte haft en enda ledig stund..
 
Började med att gå upp vid halv 9 och posta knapparna som jag har gjort i helgen ca 400 st, sen åkte vi till Flyinge och såg hoppningen på fälttävlans NM där superduktiga Moa Nordfjäll nollade på hinder och kom på en tredjeplats! Sedan åkte vi till stallet, jag skrittade ut Qaiza och mamma gick med Kvisten. Efter det åkte vi tillbaka till Flyinge och kollade på storhästarna, tror att någon från Finland vann? 
 
Efter det åkte jag till Lund och träffade Josse, vi satt och chillade på donken och sen Espresso House!
 
En mysig men hektisk dag.
 
 

Hemma

Tjena,
Kom hem för en timme sedan efter en hektisk dag...
Jag har uppdaterat min iPhone och ska se om det fortfarande går och blogga på den ändå.
Hörs sen :*

Jag lutar alltid huvudet... 

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det (nästan) min födelsedag..

Om en stund kommer släkten från pappas sida och ska fira alla kusiner (6st).
Min riktiga födelsedag är dock på fredag, nu hörde jag de första komma.. så måste gå seeees :*
 
Gammal bild..

Dagens ridpass 20/9-13

Igår red jag och mamma ut, hon red dock Evert och inte Ratata. 
Det var en lugn runda bara för att Qaiza ska lära sig att man inte måste skena genom hela heden bara för att det är roligt... Men hon höll sig på mattan, självklart ett eller två luftsprång, men annars var hon jätteduktig. Red den korta Tvedöra rundan.
 
 

Tordagens ridpass 19/9-13

Såå,
torsdag är som vanligt hoppträningsdag. Det gick underbart bra! Hon bjöd mot alla hinder och var riktigt positiv! Hoppade bana på 110 cm för första gången sedan AW i somras (har tagit det lugnt och fokuserat på dressyren och terrängen) och hon kändes bara sååå ljuvlig! 
 
 

Skolan igen

Känner att jag väldigt ofta sitter i skolan när jag bloggar, väldigt ofta. Likaså känns det som att jag bombar bloggen med mycket tråkiga inlägg, känns inte bra :(
 

Veckans mål v.38/39

Eftersom att det blir mål varje torsdag-torsdag (för att gå emot normen såklart) så blir det "två veckor" om ni förstår?
 
I alla fall är målen:
  • Äta upp det godiset jag har utan att köpa nytt. 
  • Träna en gång innan idrotten på måndag.
  • Försöka äta tre frukter.
Saker jag inte ska göra:
  • Falla för suget och "baaraa köpa eeett choklad"
  • Känna "jag chillar nog hellre.." och strunta i träningen. 


Jag berättar nästa torsdag om det gick som planerat eller inte! Promise.
 
 
 

Mina mål

Det är såhär; jag vill vara mer tränad. Så enkelt är det.
 
Well, jag har försökt förut, jag har kommit en bit och sedan gett upp eller skyllt på brist av tid. Missförstå mig inte, jag är smal och jag vet om det. Själva tanken är inte att gå ner i vikt, tanken är att bygga muskler och bli av med överflödigt fett och liknande.
 
Problemet är egentligen inte kroppen, det är hjärnan som säger "det är lite jobbigt/tråkigt, jag tror vi slutar istället". Det får inte hända nu. Jag har en drömkropp, jag vet hur jag vill se ut och tanken är att från och med imorgon, ja en torsdag, ska jag börja förändra min livsstil.
 
Det betyder inte att jag ska springa en mil varje morgon och styrketräna två timmar samt inte äta annat än ekologiska, nyttiga produkter. Min tanke är att jag sakta ska komma fram till att istället för att äta godis, kan ett äpple sitta på sin plats och att jag måste stå emot suget. Kan jag stå emot det kommer jag dessutom att gå mer plus i min ekonomi och ha roligare för de pengarna.
 
För att nå dessa kommer jag ha veckomål, tex äta 4 frukter och inte köpa något godis denna veckan. Men det kan också se ut som, spring/träna minst en gång förutom boxningen/idrotten. 
 
Jag kommer varannan torsdag ta en bild på mig själv för att se om jag ser förändring, varje månad kommer jag att lägga upp bilderna här. Detta är en resa som är svår att göra själv, därför hade det varit gött med en uppmuntrande kommentar eller liknande, men jag ska klara det. Jag vet att jag kan, och det är det viktigaste.
 
 

I bussen hem från boxningen

Så jobbigt, kan knappt skriva för händerna darrar...



Dagens ridpass 18/9-13

Jag var somsagt i stallet tidigt innan skolan idag, så mysigt!
Jag började med att rida igenom henne på banan, hon gick jättefint och vi övade på galoppsamlingar och kort trav. Men eftersom att hon har vilat 4 dagar (pga vaccination i fredags) körde vi inte så länge. Jag skrittade av henne en halvtimme och hon tyckte att det var så mysigt.
 
En gammal bild från AW 2010
 

Coachtid

Tjena,
sitter och chillar i klassrummet för tillfället. Jag kommer ha lite tid efter skolan så då ska jag se om jag kan hitta internet och skriva lite läsvärda inlägg istället för att bara skriva onödiga saker.
 
 

Ridit




Dagens ridpass 17/9-13

Idag blev det en snabb tur på hoppbanan, dock inte för att hoppa utan det är där underlaget är som bäst när det regnar hela tiden. Eftersom att det blev mörkt fort hann jag bara trava och galoppera lite, red ungefär en halvtimme. Men med skymningen kommer också konstiga skuggor och när det kommer en hund som jagar oss kan jag inte säga något till Qaiza..
 
Hon gick jättefint emellanåt och blev jättespänd och drog upp huvudet emellanåt. På det hela ett godkänt ridpass, men jag hoppas kunna rida en längre stund imorgon :D
 
 

Provet

Hade prov nyss, det gick helt okej, hade dock kunnat gå mycket bättre. Jag var väl förberedd och hade inte kunnat plugga mer utan det var mer att jag skulle ha varit klarare i huvudet..
 
Men jag är helt okej nöjd ändå!
 
Nu har jag svenska, ska rida ikväll så hörs sen! 
Jag vill ha Chailatte.. nu.
 

Jobb

Tjena,
Jag har fått jobb hos min granne och gör knappar. Ni vet sådana där det till exempel står "rösta på mig"? Så jag jobbade nu precis, börjar nämligen sent idag. :D
Nu ska jag plugga lite till provet vi har idag och sedan ska jag släpa iväg mig själv till skolan..

Peace!




Dagens ridpass 16/9-13

VILA


Finns det något bättre..

.. än att vara i stallet, komma hme, duscha, smörja in sig med VS bodylotion och krypa ner i en nybäddad säng och veta att man har sovmorgon imorgon?
Tror knappast det va?!

Idrott

Vi hade idrott imorse, äntligen idrott där man måste anstränga sig! Det är såå skönt!
Idag var vi på Sant Hans backar och sprang backintervaller, jobbigt men så värt, älskar känslan efteråt.

Skolan

Hej och förlåt,
roligt inledande...
 
Jag ska skärpa mig och bli duktig, jag lovar. Men just nu hnder det väldigt mycket, både i skolan och stallet.
 
Qaiza har vilat sedan i fredags då hon blev vaccinerad, Kvisten blev samtidigt kastrerad..
 
Hör av mig sen :*
 
 

Dagstorpsortens RF 7/9 - 13

Så nu kommer resultatet!
 
Dressyren:

Jag startade dressyren vid halv 10 och tog ut Qaiza redan en timme innan. Tackar för tipset av Valeria, jag skrittade nämligen fram på långa tyglar i ca 20 minuter. Så skönt! Hon var suuuupeeer fin på framridningen och gjorde allt jag bad henne om. Hade dock en stukad fot, så kunde inte vrida på vänsterfoten, därför blev skänkelvikningarna inte så bra.  Väl inne på banan så gjorde hon det fint, hon kastade sig inte en enda gång, hon slog inte upp huvudet och var bara lite spänd. Det gick superbra, skänkelvikningarna var dock inte så bra somsagt men resten! resulterade i 66.667 % och 50.0 straff.
 
Hoppningen:
 
Hon var super på framridningen, hoppade bara fram några skutt på alla hinder. Inne på banan så blev hon osäker, vet inte om det var på underlaget eller det runt omkring, men efter hinder 3 så släppte det jättefint. En bra nolla, men har gjort bättre.
 
Terrängen: 
 
Galopperade upp henne lite i tempo och för att få upp flåset på henne, sedan hoppade vi fram lite. Problemet är att det bara var typ plutthinder att hoppa, lite tråkigt. :/
Hon är väldigt duktig innan starten på terrängen, hetsar inte så mycket. Hela banan gick superbra och vi nollade på hinder! Hon kollade inte på något alls och det kändes väldigt enkelt och litet - precis som det ska vara! Kom lite dåligt på banken då det var en snäv sväng, men hon ställde upp och hoppade den med bogen ute och snett. 
 
Straffen slutade på 50.4 då jag fick ett tidsfel i terrängen. Jag kom fyra i klassen och det var även DM, där kom jag trea! Så en superdag med en superponny! :D
 

Helgens resultat

Berattar allt när jag kommer hem, är i skolan för tillfället.
Chaaaaoooo
 

Hej

Jag har fortfarande väldigt ont i min fot, har ingen aning om det bara är en stukning eller om det kanske är ett spricka.. Ska se hur det är ikväll och om jag kan vara med på träningen eller inte. Hoppas!
 
Jag sitter för övrigt på lektion för tillfället och har precis skrivit om mitt drömsamhälle.. Yey..
 
Nu måste jag gå!
 
 

En ledsen Julia

Sitter i bussn på väg hem från boxningen med en skadad fot. Kan knappt stödja på den eller röra på tårna. Vill inte ens tänka på hur den kommer kännas imorgon :( Och jag som ska hoppträna imorgon och sen är det DM på lördag och jag måste gå banan många gånge, och RIDA. Helvete.

Jaja, ska hem och köra med infraröda strålar så får vi se om det blir bättre. Det måste det bli. Hörs sen.
 
 
 
Gottar mig med en Celsius så länge..

Dagens ridpass 4/9 - 13

Idag red jag på banan vid 8-tiden. Jag red fram, hon kändes lite loj och så, tror det är nderlaget. Rider så lite som möjligt i den paddocken men när jag ska träna program har jag tyvärr inget annat val. Så jag red igenom programmet, det sitter i mitt huvud nu. Det gick helt okej, hon var jättefin i travprogrammet, men i galoppen var hon inte helt lika fin.. Sen tog jag bara galop programmet en gång och då gick det super. 
 
Men det finns inget jag kan göra så att det blir bättre till på lördag, vi får ta det som det kommer och hoppas att dt går okej ändå!
 
 

(Går)dagens ridpass 3/9 - 13

Igår red jag somsagt ut på heden. Det var jättemysigt och finns egentligen inte mer att säga än att hon skött sig bra..
 

Ny dator!

Yes, har äntligen fått datorn. Är dock på lektion, så jag jag skriver mer sen.
 
Hörs!

Dentredjeseptembertvåtusentretton

Godmorgon!
 
Jag börjar skolan om typ 5 timmar och ska bara chilla här hemma innan det. Vi tar stallet ikväll då vi har kvällsfodringen. Eftersom att vi får våra datorer idag blir kanske bättre uppdatering under dagen? JAg tror det i alla fall..
 
Nu måste jag verkligen springa på toa..
 
 

Veckans ridpass

Lägger upp veckan noggrant då det är DM i fälttävlan till helgen.
 
Tisdag:
Rider ut, ska skritta och trava och få bort den träningsvärken som är i hennes rumpa/bakben. Alltså en lugn, avslappnad runda på kvällskvisten.
 
Onsdag:
Jag måste träna på programmet, så programridning it is! Ska se om det räcker med en gång eller om vi behöver köra det fler. Ska bar se så att det sitter denna gången...
 
Torsdag: 
Hoppträning.
 
Fredag: 
Ska rida igenom henne, rida programmet en gång och bara vara kompisar och ha roligt tillsammans. Avspänt.
 
Lördag: 
Tävling.
 
Söndag:
En välförtjänt vila.
 
 

Dagens ridpass 2/9 - 13

Idag var målen simpla, få loss henne i båda sidor, kunna galoppera en längre stund (ca 4-5 min) i hög form, samlat och göra fina övergångar.
 
Det gick upp och ner, i början var som stel som en pinne i vänstervarvet (tror att hon hade lite träningsvärk från igår) men det jobbade vi bort. Så framridningen gick jättebra. Sedan skulle vi börja rida på riktigt. Well, traven gick fint, hon lyssnade och så så då fokuserade jag inte så mycket på den utan började galoppera direkt. 
 
Det var en större utmaning så att säga, hon surade lite, ville inte jobba och var stoig. När jag hade skällt lite på henne, bett henne om att hon skulle gå rakt fram och klappat henne om vartannat gick det tillslut super i båda varven. Hon klarade alltså i slutet att gå några varv med volter i ganska samlad galopp i relativt hög form. 
 
Sedan var hon trött, men vi kämpade oss igenom några övergångar trav-galopp-trav som gick helt okej när hon började fokusera igen. Och sedan skritt-galopp-skritt som faktiskt gick bättre än traven, tro det eller ej.
 
Så en sammanfattning då, de stunder hon gick bra, gock hon riktigt bra. De stunder hon tjurade, gick hon mindre bra. Men det är bara att tagga vidare så går det nog! 
 
 

Håltimme

Puh, sitter just nu på espressohouse och väntar på mina kompisar som har lektion. Min nästa lektion börjar 13.50 så jag har ett tag till på mej att chilla och äta lunch.
Hörs sen :*


Måndag

Hej,
idag är det verkligen höst, usch, nu blir det snart mörk och sånt...
 
Skoldagen gör inte det hela bättre, går i skolan mellan 8 och 5, men har 4,5 h håltimme mitt emellan -.-
Wellwell, uppdateringen blir inte så bra, fixar det när jag kommer hem från skolan och antagligen efter stallet. Så det blir sen uppdatering, men ni står väl ut va ? ;)
 
 

Dagens ridpass 1/9 - 13

Red upp till gräsbanan vid vårt förra stall, tar ca 5 minuter att skritta dit så man är framskrittad och kan börja jobba direkt.
 
Jag red igång henne, skrittade mycket med många volter och lite skänkelvikning. När hon var avslappnad så travade jag igång henne, så att hon trampade på med bakbenen och blev avslappnad. Sedan galopperade jag igång henne, volter och långsida, mycket variation.
 
Sen började vi jobba på riktigt, traven gick riktigt bra! Vi cirkulerade omkring, voltade runt hinder, bytte varv, upprepade, gjorde skänkelvikningar och hon kändes jättefin. Börjar nästan kunna samla traven nu för tiden. Sedan började jag galoppera i höger varv. Gick på långsidan och så fort hon låg på i munnen gjorde vi en 10 meters volt och samlade galoppen. Något hon lärde sig snabbt. Vi kunde gå hela två varv runt hela fyrkantspåret i samlad galopp! Vi bytte varv och skulle göra det där också, men väster varv är svårt. Hon är lite hård i munnen och vill inte riktigt ställa sig. Men efter ett tag, med måånga volter, gick det bra där också. Sedan började det pissregna, sådant regn som gör ont. Så då gick vi hem.
 
Hade vi kunnat fortsätta hade vi övat mer övergångar, speciellt trav/galopp.
 
Men jag är nöjd med min sits idag, tänkte verkligen på det Valeria sa till mig och helt plötsligt blev allt lättare!
 
 

Dagen

Tjena,
jag gick upp vid halv sju, cyklade till jobbet, jobbade till 12, cyklade till stallet, mockade + höpåsar, red och nu har vi hämtat Quizzi från betet.
 
En väldigt mysig dag med massa hästar omkring sig hela tiden, men fötterna tar ju stryk av ridskorna.
 
Och vår lilla Kvist, han var såå snäll. Gick raka vägen upp i transporten, gick omkring lite, men stod väldigt stilla annars när vi körde och när vi kom fram backade han lugnt ut och sen gick han utan att bry sig om världen in i sin nya box och hälsade på sin granne (som är Ratata).
 
 
Två mobil-bilder. Bättre bilder kommer så småningom!