septemberungens.blogg.se

Dagens ridpass 2/9 - 13

Idag var målen simpla, få loss henne i båda sidor, kunna galoppera en längre stund (ca 4-5 min) i hög form, samlat och göra fina övergångar.
 
Det gick upp och ner, i början var som stel som en pinne i vänstervarvet (tror att hon hade lite träningsvärk från igår) men det jobbade vi bort. Så framridningen gick jättebra. Sedan skulle vi börja rida på riktigt. Well, traven gick fint, hon lyssnade och så så då fokuserade jag inte så mycket på den utan började galoppera direkt. 
 
Det var en större utmaning så att säga, hon surade lite, ville inte jobba och var stoig. När jag hade skällt lite på henne, bett henne om att hon skulle gå rakt fram och klappat henne om vartannat gick det tillslut super i båda varven. Hon klarade alltså i slutet att gå några varv med volter i ganska samlad galopp i relativt hög form. 
 
Sedan var hon trött, men vi kämpade oss igenom några övergångar trav-galopp-trav som gick helt okej när hon började fokusera igen. Och sedan skritt-galopp-skritt som faktiskt gick bättre än traven, tro det eller ej.
 
Så en sammanfattning då, de stunder hon gick bra, gock hon riktigt bra. De stunder hon tjurade, gick hon mindre bra. Men det är bara att tagga vidare så går det nog! 
 
 



Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback